2013-02-04 18:16:58• hírek • Szatmár.ro

Nyárádi Enikő alkotásaiból nyílik kiállítás

Szatmári Képzőművészek Egyesülete és a Szatmár Megyei Tanács szervezésében újabb festménykiállításra kerül sor a Megyei Tanács galériájában február 7-én. Az érdeklődők Nyárádi Enikő alkotásait tekinthetik meg közel egy hónapon keresztül.

Nyárádi Enikő első egyéni kiállítását szervezi meg a Szatmári Képzőművészek Egyesülete február 7-27. között. A kiállításmegnyitóra február 7-én, csütörtök délután 15 órától kerül sor a Szatmár Megyei Tanács galériájában.

Nyárádi Csíkszeredában született 1983-ban. Tanulmányait a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégiumban, a Plugor Sándor Művészeti Líceum, képzőművészeti osztály, festőművészet szakán, majd a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi karán végezte. A festőművésznő 2010-ben költözött Szatmárnémetibe, és 2011-től a Szatmári Képzőművészek Egyesületének tagja.

Kedvenc művészeti stílusa a szürrealizmus és az absztrakt, de szívesen fest csendéleteket, portrékat és tájképeket is.  "A festményeimet általában farostra, vászonra vagy kartonra készítem, régebb használtam akrilt is, manapság többnyire olajjal festek. Munkáimat eddig Szatmárnémetiben, Hadadon, Gyergyószentmiklóson, Tokajon, Csengeren láthatta a nagyközönség egy-egy csoportos kiállítás keretében" - nyilatkozta Nyárádi.

Az évek során Wassily Wassilyevich Kandinsky és Salvador Dali festőművészek stílusa volt az, ami megihlette a művésznőt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: